•  NL 

Virtual reality in het medisch onderwijs

Print 
05 oktober 2017

Playground-VR-activiteit.jpg 

Tijdens alweer de 6e editie van Playground maak je kennis met de vele toepassingen van virtual, mixed en augmented reality bij het trainen van medisch personeel en de behandeling van patiënten. Volg bijvoorbeeld een anatomische les in virtual reality of ga de confrontatie aan met je hoogtevrees. Tussen het uitproberen door kun je ook in gesprek met de makers en specialisten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze VR-toepassingen.

Vrijkaartje?

Playground wordt o.m. georganiseerd door het Wenckebach Instituut van het UMCG. Een vrijkaartje regelen? Dat kan. De eerste 6 mensen die reageren krijgen een gratis entreebewijs. Stuur een mail naar Contact.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.de

VR & pijnbeleving
Test zelf het effect van afleiding via virtual reality op pijnbeleving.

Patiëntenvoorlichting met de Hololens | 3dLab UMCG
Zet een Hololens op je hoofd en ervaar hoe een patiënt in het UMCG wordt voorgelicht voorafgaand aan een kaakchirurgische ingreep.

Delirium Experience
Ervaar hoe het is om een delier te hebben.

Psychiatrie & VR
Ervaar via een interactieve opstelling hoe innovatieve behandelmethodes werken voor omgang met onder andere agressie en achterdocht.

En er is veel en veel meer te zien, te horen en te beleven.

Wanneer en waar

Donderdag 12 oktober in het Groninger Forum Hereplein, van 15.30 tot 18.00 en van 20.00 tot 22.30 uur.

Deze editie van Playground wordt georganiseerd in het kader van de Healthy Ageing Week en is een samenwerking tussen Groninger Forum, UMCG Wenckebach Instituut, Hanzehogeschool Lectoraat User-Centered Design en WeGoVR.

 Praktisch