•  NL 

Netwerkcafé aios, anios en Phd's

Print 
19 december 2018

In maart 2019 vindt voor de 7e keer het 'netwerkcafé Ont-moeten' in het UMCG plaats. Aios, anios en PhD-studenten kunnen er in een ontspannen sfeer nieuwe mensen ontmoeten en zo hun netwerk in Groningen vergroten. Goede contacten zijn goud waard. Voor je werk, maar zeker ook daarbuiten.

Reineke Kins, Marjon Leever en Dorothé Vessies zijn de initiatiefnemers. Ze werken  bij het Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking van het Wenckebach Instituut UMCG en zorgen tijdens de avonden voor een setting waarin deelnemers met elkaar aan tafel gaan en laagdrempelig met elkaar in gesprek zijn. De kracht van deze avonden zit in de kleinschaligheid, een prettige omgeving met lekker eten en drinken en aandacht voor elkaar.

Uitgeput en alleen op de bank

'Wij bieden mensen die in Groningen nog niet zo'n groot netwerk hebben de mogelijkheid dat uit te breiden. In ons werk horen we regelmatig van aios, anios en PhD'ers dat ze 's avonds moe thuiskomen, snel wat eten bij elkaar rapen en dan uitgeput op de bank ploffen. Het is heel begrijpelijk dat je na een drukke werkdag geen puf meer hebt om erop uit te gaan en gelijkgestemden te ontmoeten. Terwijl je dat aan de andere kant wel graag zou willen.

Vandaar ons initiatief om iets te organiseren wat dichtbij en laagdrempelig is. We wisten niet of er animo voor zou zijn, maar niets doen leek ons te gemakkelijk. En er bleek wel degelijk animo! Tot nu toe hebben meer dan 100 mensen elkaar ontmoet en hebben deze avonden zeer waardevolle contacten opgeleverd, zowel op werkgebied als privé.'

Enthousiaste reacties

'We krijgen veel enthousiaste aanmeldingen. Zo schreef iemand: 'Ik geef me graag op voor deze avond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal niet zo houd van netwerkavonden, maar de insteek die jullie beschrijven spreekt me wel aan. Ik ben erg benieuwd!' Een PhD-student ging in het UMCG aan de slag en mailde: "Het lijkt me erg leuk om mensen daar te ontmoeten, misschien zit er een zwem- of hardloopmaatje tussen ;-)" En een ander schreef: "Wat een fantastisch initiatief! Wat had ik dit ontzettend fijn gevonden toen ik 3 jaar geleden voor de opleiding naar Groningen kwam en hier inderdaad helemaal niemand kende!"

Ook achteraf zijn de reacties positief: 'Ik vond het een heel leuke avond, dank aan iedereen voor jullie open en warme persoonlijkheid, gezelligheid, tips en trics en post-it's!' Iemand anders mailde ons 'Ik vind de bijeenkomsten erg waardevol en denk dat er nog veel meer mensen van kunnen profiteren!' En: 'Heel erg bedankt voor jullie energie in deze bijeenkomst. Ik heb er twee hele goede vrienden aan overgehouden!'

Meer weten?

De volgende editie van het netwerkcafé  'Ont-moeten' is op 28 maart 2019.  Aios, anios en PhD'ers die in het UMCG of de regio Noord- en Oost-Nederland werken zijn hiervoor uitgenodigd. Eén van de succesfactoren van deze avond is een divers gezelschap. Een introducé is dus van harte welkom! Je kunt je opgeven bij Contact. De eigen bijdrage voor een avond is € 10,00. Op de website van het Wenckebach (zie hieronder] vind je meer informatie.

Meer informatie over het netwerkcafé vind je op de site van het Wenckebach Instituut.

 Praktisch