•  NL 

Arts-assistentendag Martiniziekenhuis

Print 
16 november 2018

'Het welbevinden van de dokter als professional en als mens', dat was dit jaar het thema van de arts-assistentendag in het Martini Ziekenhuis. Eind juni was alweer de tweede editie. Het doel van deze dag is A(N)IOS meer diepgang te geven naast hun werkzaamheden als dokter, door onderwerpen te behandelen die niet medisch inhoudelijk, maar wel zeer relevant zijn voor arts-assistenten.

Tijdens het ochtendprogramma waren er drie workshops:

  • 'Reduceer werkstress en krijg inzichten in strategieën om effectief en zonder frustratie een consult met een patiënt te voeren' door Patrick Nieboer,  traumachirurg en Mike Huiskes, communicatiewetenschapper .
  • 'Een kijkje in de toekomst: visualiseren hoe je jezelf in de toekomst ziet' door Esther Helmich, specialist Ouderengeneeskunde en onderzoeker Medisch onderwijs, Marieke Adema, socioloog en onderzoeker Medisch onderwijs en Wieke van der Goot, onderwijskundig adviseur en onderzoeker Medisch onderwijs.
  • 'Invloed op eigen werkplezier' door Adviesbureau Fier.

 

Na afloop van de workshops gaf gynaecoloog Natascha Deguelle een interessante lezing over 'Burnout, einde carrière of nieuw begin?' Omdat ontspanning ook belangrijk is, was er een middagprogramma met watersportactiviteiten op het Paterswoldsemeer samengesteld. Deze zonovergoten dag werd afgesloten met een barbecue. 

De arts-assistentendag is een mooie gelegenheid om je mede-A(N)IOS in een andere setting te leren kennen. Arts-assistenten vervullen een belangrijke rol in het Martini Ziekenhuis. Het ziekenhuis biedt deze groep daarom een onderwijs- en ontwikkelaanbod op het gebied van niet-medisch inhoudelijke vaardigheden. De ontwikkeling en uitvoering hiervan ligt bij de Martini Academie. De organisatie van de arts-assistentendag is in handen van de Vereniging Arts Assistenten Martini (VAAM) en de Martini Academie.

 Meer informatie over het onderwijs- en ontwikkelaanbod in het Martini Ziekenhuis? Neem contact op met één van de onderwijskundig adviseurs Carlijn Jalink (050-5246441) of Wieke van der Goot (050-5246434).

 Praktisch